Cuvinte care schimbă minți (3)

Sînziana Scrioşteanu26 ianuarie 20225min6170
Editia Noiembrie 2021
Osho: O stare de spirit bună,este balsam pentru minte și corp

Osho: O stare de spirit bună,este balsam pentru minte și corp

Stresul din viața ta este nociv sau deja te-ai împrietenit cu el? Știința ne învață că un stres prelungit afectează tot organismul, dar viața presărată cu „picături” de stres devine „condimentată” generând unele reușite.

Oare chiar așa să fie? Tu cum îți definești stresul personal? Dar cel social în care te învârți? Fiecare percepe stresul într-un fel autentic, iar nocivitatea lui este determinată de menținerea în starea care l-a făcut să existe. Și-ți voi descrie cel mai frecvent exemplu domestic: ziua în care te-ai trezit mai greu, ești moleșit, te miști încet, te apucă grija că nu vei ajunge la timp la servici, ajungi în trafic, aglomerație, începi să ai gânduri frustrante, te învinovățești, apare stresul mental din scenariile gândite și autoalimentezi starea de nervozitate. Ajungi la serviciu, ești un pachet de gânduri mânioase, ai de lucru mult, șeful te presează, colegii sunt gălăgioși, începi să gândești iar că vine ora 16 și pleci fără să fi terminat ce aveai de făcut. Iar intri în traficul aglomerat, ajungi acasă, aici ai alte situații conflictuale, te culci obosit, gândurile și flash-urile mentale revin iar și iar în mintea ta, adormi greu. Iar trebuie să te trezești, iar te miști încet… și tot așa! Recunoști șablonul? Staționarea în gânduri frustrante și focusarea pe scenarii mentale ce declanșează stări nervoase.

Te-ai întrebat,de ce oare se intâmplă? Reîncărcări mentale negative? Și oare de unde au plecat toate? Ai fost atent? De la starea de dimineață care era menținută de starea din noapte, ce era determinată de starea din ziua precedentă, care era… și tot așa! Lanț, cu zale mari. Greu de dus.. Mai poți? Te-ai săturat? Vrei și altceva ? Super! Atunci este timpul să conștientizezi stările.

Dimineața te simți fără energie? Fă ceva să schimbi asta! Spală-te cu apă rece și motivează-te, fii mulțumit că te-ai trezit. Pune-ți muzică de activare a fericirii zâmbește celor de acasă și pleacă rostind cuvinte pozitive. În trafic dorește-ți să fie totul armonie și flux, la servici zâmbește și dorește-ți să ai spor. Când ajungi acasă îmbrățișează ce întâlnești. Și fă-ți un obicei din toate astea. Ai sesizat schimbarea șablonului? Ai simțit stările? Tu le-ai creat. A depins doar de tine. Deci înseamnă că poți.

Tu împreună cu energia pozitivă din tine. A fi pozitiv nu înseamnă să ai mereu gânduri bune. Înseamnă doar ca acele gânduri frustrante să nu-ți controleze viața. Viața ta și deciziile tale. Pot, pentru că vreau. Până data viitoare, te îmbrățișez cu drag, să ai fericire în suflet și putere în corp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

Proiectul RoTerapie, prin intermediul revistei, site-ului si canalelor social-media, se propune ca o sursă de informare profesională și avizată pentru părinți, profesori, specialiști în domeniul sănătății mentale, persoane interesate de domeniul psihologic sau cu o afecțiune psihiatrică.


Contact

Lista specialiștilor



Newsletter


    RoTerapie – iunie 2023

    RoTerapie – ianuarie 2023

    Ediții RoTerapie