ADHD: legătura dintre simptome și dispozitivele digitale

Mihaela Adam18 martie 20222min7680
Editia Ianuarie 2022
Potrivit unui nou studiu efectuat în timpul pandemiei asupra adolescenților cu ADHD, timpul prea mare petrecut în fața ecranelor are un impact negativ semnificativ.

Potrivit unui nou studiu efectuat în timpul pandemiei asupra adolescenților cu ADHD, timpul prea mare petrecut în fața ecranelor are un impact negativ semnificativ.

În special, adolescenții cu ADHD care au folosit timp îndelungat tehnologia digitală (televiziunea, computerul, telefonul mobil, jocurile video și internetul) au experimentat simptome mai severe ale ADHD, cum ar fi: emoții negative, deficite ale funcției executive, presiune asupra mediului familial, presiune din cauza evenimentelor din viață și o motivație mai scăzută de a învăța.

Au fost analizați 192 de participanți cu ADHD, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, care au fost împărțiți în două grupuri: copii care nu au avut probleme cu timpul petrecut la ecrane și cei care au petrecut timp prelungit în fața ecranelor – uneori numit dependență digitală.

Autorii studiului au comparat apoi diferențele dintre cele două grupuri în ceea ce privește simptomele ADHD, funcția executivă, anxietatea și depresia, stresul din evenimentele vieții, motivația de învățare și mediul familial.

Cercetările anterioare au sugerat că există o relație strânsă între timpul îndelungat petrecut în fața ecranelor și ADHD, probleme de comportament și probleme emoționale. Toate aceste simptome ADHD la adolescenți s-au acutizat în timpul pandemiei și datorită izolării la domiciliu, cursurilor online și lipsei supravegherii părinților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

Proiectul RoTerapie, prin intermediul revistei, site-ului si canalelor social-media, se propune ca o sursă de informare profesională și avizată pentru părinți, profesori, specialiști în domeniul sănătății mentale, persoane interesate de domeniul psihologic sau cu o afecțiune psihiatrică.


Contact

Lista specialiștilorNoutățiNewsletter


    Ediții RoTerapie

    RoTerapie – decembrie 2021

    RoTerapie – noiembrie 2021