Anxietatea cauzată de aspartam

Mihaela Adam11 aprilie 20232min5520
Editia ianuarie 2023
Îndulcitor artificial, aspartamul poate fi găsit în băuturile și alimentele dietetice, aproape 5.000 de tone metrice sunt produse în fiecare an.

Îndulcitor artificial, aspartamul poate fi găsit în băuturile și alimentele dietetice. U.S. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat aspartamul ca îndulcitor în 1981. Astăzi, aproape 5.000 de tone metrice sunt produse în fiecare an. Când este consumat, aspartamul devine acid aspartic, fenilalanină și metanol, toate putând avea efecte puternice asupra sistemului nervos central.

În urma unui studiu efectuat pe șoareci, anxietatea a fost asociată cu un consum ridicat de aspartam.

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Florida au constatat că pe lângă producerea de anxietate la șoarecii care consumau aspartam, efectele s-au extins până la două generații, pe linia masculină a celor care au fost expuși la acest îndulcitor artificial.

Un comportament pronunțat asemănător anxietății a fost observat la șoareci printr-o varietate de teste de labirint de-a lungul mai multor generații de descendenți, de la masculii expuși la aspartam. Diazepamul, medicament folosit pentru a trata tulburările de anxietate la oameni, a fost administrat șoarecilor, prin urmare șoarecii din toate generațiile au încetat să manifeste comportamente asemănătoare anxietății.

Cercetările viitoare vor identifica mecanismele moleculare care influențează transmiterea efectului aspartamului de-a lungul generațiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

Proiectul RoTerapie, prin intermediul revistei, site-ului si canalelor social-media, se propune ca o sursă de informare profesională și avizată pentru părinți, profesori, specialiști în domeniul sănătății mentale, persoane interesate de domeniul psihologic sau cu o afecțiune psihiatrică.


Contact

Lista specialiștilorNewsletter


    RoTerapie – iunie 2023

    RoTerapie – ianuarie 2023

    Ediții RoTerapie