Click aici pentru a susține și tu proiectele pentru copiii cu tulburări de neurodezvoltare

Cine suntem

Asociația RoTerapie s-a născut dintr-un vis: acela de a ajuta copiii cu dificultăți de dezvoltare sau cu dificultăți școlare, pentru a fi înțeleși și sprijiniți. Părinții acestor copii știu cel mai bine câ de greu este să mergi de la un specialist la altul, în încercarea de a găsi un diagnostic și, mai ales, o rezolvare la problema copilului tău. Astfel încât ne-am propus să ușurăm parcursul acestor părinți și acestor copii prin crearea unei asociații, al cărei scop principal este să adune laolaltă specialiștii pregătiți în a evalua și a recupera tulburările de neurodezvoltare.

Cum cel mai eficient tratament începe cu o prevenție de calitate, informarea și educația în privința acestor afecțiuni sunt esențiale. Astfel încât, asociația RoTerapie a creat și duce mai departe proiectul revistei cu același nume, un instrument profesional, gratuit, de informare pentru toți părinții care vor să afle mai multe despre cum pot să-și ajute copiii, dar și pentru specialiștii din domeniu – psihologi, psihiatri, logopezi, psihopedagogi, terapeuți, asistenți sociali – care vor să aibă o contribuție la această misiune: Cea de a recupera cât mai mulți copii cu tulburări de neurodezvoltare din România!
Dacă simți că ești un astfel de specialist, care rezonezi cu această misiune, vino alături de noi!

Misiunea

Misiunea Asociației RoTerapie este de a reduce dificultățile cu care se confruntă copiii și tinerii cu Tulburări de neurodezvoltare (ADHD, Tulburări specifice de învățare și/sau alte afecțiuni psihice) și să devină un sprijin pentru acești copii și pentru familiile lor, în vederea creșterii șanselor de integrare la școală și în comunitate, pentru exprimarea întregului lor potențial și pentru succesul în viață.

Această categorie de copii, ignorată și discriminată, este printre cel mai vulnerabil segment al societății, cu nevoi specifice și foarte complexe. Vom ajuta atât copiii și familiile acestora să ajungă la adevăratul lor potențial și la rândul lor să devină un sprijin în comunitate.

Viziunea

Asociația își propune să creeze un cadru profesionist și empatic pentru implementarea de servicii de evaluare și terapie pentru copiii și tinerii cu ADHD și cu Tulburări specifice de învățare.

De aceea, ne propunem să devenim un centru de reper în asistența și intervenția în ADHD, Tulburări specifice de învățare, precum şi a altor afecțiuni psihice, și să promovăm drepturile și interesele acestora.

Valorile care stau la baza misiunii și viziunii noastre sunt: profesionalism, empatie, compasiune, lucrul în echipă, colaborare multidisciplinară, formare continuă.


Despre noi

Proiectul RoTerapie, prin intermediul revistei, site-ului si canalelor social-media, se propune ca o sursă de informare profesională și avizată pentru părinți, profesori, specialiști în domeniul sănătății mentale, persoane interesate de domeniul psihologic sau cu o afecțiune psihiatrică.


Contact

Lista specialiștilorNewsletter


    RoTerapie – iunie 2023

    RoTerapie – ianuarie 2023

    Ediții RoTerapie